Sinds begin september 2021 is mijn droom ‘een echte eigen patisserie’ gerealiseerd! Iedere week is de vitrine gevuld met heerlijk gebak, hartige producten, koeken, truffels, macarons en nog veel meer. Ik werk hier iedere week om de lekkerste producten klaar te maken, alles wat ik maak, is vanuit de basis helemaal zelf gemaakt. Hoge kwaliteit grondstoffen, gebalanceerde recepturen en dus geen overdaad aan suiker, waardoor er ruimte is voor heerlijk romige en fruitige smaken.
Iedere vrijdag & zaterdag krijg ik hulp van mijn vader, hij maakt onder andere het heerlijk verse worstenbrood volgens oud familie recept. Tijdens de feestdagen maakt hij de bekende lubeckerstaven, een ware delicatesse voor bij de koffie bijvoorbeeld. Daarnaast is Stijn sinds kort werkzaam in de patisserie, als stagiair. Momenteel maken wij met zijn 3’en alle bestellingen met veel plezier voor u klaar.

U kunt iedere week van woensdag t/m zaterdag komen zitten en genieten van een gebakje met een koffie of een high tea in de patisserie. Daarnaast staan er altijd producten verpakt klaar om zo mee te kunnen nemen. Wilt u een leuk pakketje als cadeau samenstellen? Dat kan, vraag in de winkel naar de mogelijkheden, passend bij het budget. Wij helpen u graag.

Werkruimte in Brandpunt

Vanuit de thuisbakkerij ben ik verhuisd naar een nieuwe ruimte in Brandpunt, zij zijn gevestigd in het centrum van Breda. Hier kan ik veel grote machines kwijt die het werk voor mij veel minder arbeidsintensief maken, waardoor ik meer producten in een kortere tijd kan maken. Hierdoor kan ik veel meer gebak maken dan ik voorheen in mijn thuisbakkerij kon. Ik bakte hier op bestelling, maar vaak had ik ook wat gebak of ander lekkers klaar wat je zo mee kon nemen! Neem hieronder een kijkje in mijn werkplek van toen.

De thuisbakkerij

Welkom in mijn thuisbakkerij! Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen? Hier ben ik Patisserie Nettur begonnen, in een ruimte van ca. 8 m2. En toch paste hier alles in wat ik nodig had! Een Beko oventje, platenrek, vriezer, twee rvs werkbanken, een slagroommachine en voldoende opslag ruimte voor grondstoffen en gereedschappen. Natuurlijk had ik een grotere ruimte kunnen gebruiken.. Groter apparatuur staat al te popelen om in gebruik te worden genomen. Maar tot die tijd ben ik hier druk in de weer!

In zo’n kleine ruimte is de indeling cruciaal, het voornaamste was dat ik er gemakkelijk in zou moeten kunnen werken, in hoeverre dat mogelijk zou zijn. Ruimte creëren stond centraal, vandaar mijn keuze voor twee werkbanken. Ook een gemakkelijke oven waar voldoende in gebakken kan worden, scheelt enorm in tijd. Daarnaast een karretje waar alle platen ingeschoven kunnen worden is erg belangrijk, waar blijf je anders met alle hete platen die uit de oven komen? En waar laat je de producten die je al klaar hebt staan om gebakken te worden? Op deze manier kun je georganiseerd werken en vooruit werken. Ten slotte is mijn vriezer breed genoeg, zodat al mijn 60×40 cm bakplaten erin passen. Met het terug koelen van diverse producten is dit een geweldige uitkomst.