Sinds kort ben ik werkzaam in een nieuwe ruimte in Brandpunt, zij zijn gevestigd in het centrum van Breda. In mijn nieuwe ruimte kan ik veel grote machines kwijt die het werk voor mij veel minder arbeidsintensief maken, waardoor ik meer producten in een kortere tijd kan maken. Hierdoor kan ik veel meer gebak maken dan ik voorheen in mijn thuisbakkerij kon. Ik bak hier op bestelling, maar vaak heb ik ook wat gebak of ander lekkers klaar wat je zo mee kunt nemen! Neem hieronder een kijkje in mijn werkplek, midden in het centrum van Breda!
Wil je de patisserie in het echt zien of wil je graag mij aan het werk zien? Wandel dan gerust een keertje binnen, ik vertel je graag meer over mijn passie voor Patisserie!

De thuisbakkerij

Welkom in mijn thuisbakkerij! Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen? Hier ben ik Patisserie Nettur begonnen, in een ruimte van ca. 8 m2. En toch paste hier alles in wat ik nodig had! Een Beko oventje, platenrek, vriezer, twee rvs werkbanken, een slagroommachine en voldoende opslag ruimte voor grondstoffen en gereedschappen. Natuurlijk had ik een grotere ruimte kunnen gebruiken.. Groter apparatuur staat al te popelen om in gebruik te worden genomen. Maar tot die tijd ben ik hier druk in de weer!

In zo’n kleine ruimte is de indeling cruciaal, het voornaamste was dat ik er gemakkelijk in zou moeten kunnen werken, in hoeverre dat mogelijk zou zijn. Ruimte creëren stond centraal, vandaar mijn keuze voor twee werkbanken. Ook een gemakkelijke oven waar voldoende in gebakken kan worden, scheelt enorm in tijd. Daarnaast een karretje waar alle platen ingeschoven kunnen worden is erg belangrijk, waar blijf je anders met alle hete platen die uit de oven komen? En waar laat je de producten die je al klaar hebt staan om gebakken te worden? Op deze manier kun je georganiseerd werken en vooruit werken. Ten slotte is mijn vriezer breed genoeg, zodat al mijn 60×40 cm bakplaten erin passen. Met het terug koelen van diverse producten is dit een geweldige uitkomst.